top of page

Werking en voordelen van de infraroodsauna

 

De werking van een infraroodsauna is gebaseerd op de infrarood warmte die wordt opgewekt in de hiervoor speciaal geproduceerde infrarood elementen. Deze warmte wordt zonder tussenkomst van de lucht op het lichaam overgebracht. Doordat niet eerst de lucht hoeft te worden opgewarmd (zoals dat bij bijvoorbeeld een traditionele sauna wel.

 

AFVALSTOFFEN EN DE AFVOER ERVAN

De infrarood sauna werkt met dieptewarmte: de infraroodwarmte dringt tot maar liefst 4 cm diepte de huid in Hierdoor voert deze sauna toxische afvalstoffen, zoals bijvoorbeeld zware metalen, effectiever af.
Daarnaast zult u in de infraroodsauna aanzienlijk meer transpireren.

 

ACNE, EXCEEM EN PSORIASIS

Omdat de huid zo grondig gereinigd wordt en er veel afvalstoffen afgevoerd worden zal er een aanzienlijke verbetering optreden bij het herhaaldelijk gebruik van de infraroodsauna cabine.

 

STRESS EN VERMOEIDHEID

Door een totale ontspanning van het lichaam tijdens een cyclus in de infraroodsauna, zal ook de geest zich ontspannen. Hierdoor is de infraroodsauna een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van stress en vermoeidheid.

 

LAGERE LUCHTVOCHTIGHEID

Doordat de infraroodsauna zijn werk doet bij een normale luchtvochtigheid is hij ook uitermate geschikt voor mensen met hartritmestoornissen of carapatiënten.

 

Dit zijn een aantal voordelen bij het gebruik van de infrarood sauna.

bottom of page